Verharding in QUADRAT

Verharding in QUADRAT

Een tuin verdient beter dan het te moeten stellen met een lapje gazon, bosjes onkruid en hier en daar een kale plek. Daarom is het belangrijk een tuin en oprit op te waarderen tot een buitenruimte waar het goed vertoeven is.

Met Gravelart proberen wij onszelf voortdurend te vernieuwen en kijken wij altijd naar de nieuwste innovaties en mogelijkheden om die waterdoorlaatbaarheid nog meer in 'the picture' te plaatsen. Het is dus tijd om zelf na te denken over die unieke groene buitenruimte, dat stukje privé natuur. Een tuin is gezelligheid, een plaats om tot rust te komen.

In tijden waarin ecologie en waterdoorlaatbaarheid hand in hand moeten gaan is het verharden van buitenruimtes een heuse uitdaging geworden. De aanleg van een terras, oprit of parkeerplek wordt steeds moeilijker en steeds vaker moet er gekozen worden tussen een oprit of een terras. Maar om met al deze zaken rekening te houden, hoef je het niet altijd ver te zoeken. Een combinatie van verschillende materialen levert soms de mooiste resultaten.

De Quadrat vloerplaten zijn perfect voor allerlei combinaties. Je kan de Quadrat met verschillende andere materialen gaan combineren zodat je tot een waterdoorlatend geheel komt. De Quadrat wordt geplaatst op een laagje zand, bovenop een draagkrachtige ondergrond. Van zodra je een voeg van 3 mm of meer tussen elke plaat voorziet, is de waterdoorlaatbaarheid gegarandeerd. Dit in combinatie met een siergrind of een halfverharding, zoals Vlaamse kleischelpen of de Gravelizer, en je oprit of terras krijgt een moderne en strakke look.

Elke buitenruimte is anders en ook smaken verschillen. Toch hebben we ervoor gekozen om de Quadrat vloerplaten enkel in tijdloos grijs te maken met een vlakke afwerking en vellingkant. Elke Quadrat vloerplaat is 12 cm dik en wordt gemaakt uit zelfverdichtende beton en is gewapend Bovendien er zijn verschillende formaten beschikbaar, van 1 x 1 meter tot een ongezien groot formaat van 3 x 2 meter.

Zoals eerder aangehaald, als de ondergrond draagkrachtig is, volstaat een egalisatielaag van zand om de Quadrat vloerplaten op te plaatsen en de oprit of het terras is onmiddellijk gebruiksklaar. Betonnen vloerplaten in je tuin bieden tal van voordelen:

  • een strakke, moderne uitstraling die perfect bij een moderne tuin past,
  • de platen zijn vorst-, dooi- en weerbestendig,
  • ze zijn onderhoudsvriendelijk.

Met andere woorden de Quadrat vloerplaten zijn perfect voor een strakke buitenomgeving en complimenteren zowel architectuur als groen; en passen perfect als oprit, terras of trap.