Calculator

Wat doet de calculator?

Op de website van Gravelart vind je op de meeste productpagina’s een handige calculator die je kan helpen bij het berekenen van de benodigde hoeveelheid van het product voor jouw specifieke project. De calculator maakt gebruik van het soortelijk gewicht van het product in combinatie met de afmetingen van het oppervlak om snel en nauwkeurig de benodigde hoeveelheid te berekenen.

Hoe gemakkelijk de calculator gebruiken?

Voordat je begint met het gebruik van de calculator, is het belangrijk om de grootte van het oppervlak en de gewenste dikte van de laag te bepalen. Meet daarom eerst de breedte en de lengte van het oppervlak op en vermenigvuldig deze met elkaar om het totale oppervlak te bepalen. Vervolgens bepaal je de gewenste dikte van de laag, bijvoorbeeld 5 centimeter.

Ga vervolgens naar de website van Gravelart en zoek de calculator op. Die vind je terug op de productpagina’s.  Vul de afmetingen van het oppervlak en de gewenste dikte van de laag in de calculator in en klik op de bereken-knop. De calculator zal nu de benodigde hoeveelheid grind berekenen in kubieke meters.

Houd er rekening mee dat de benodigde hoeveelheid afhankelijk is van het type product dat je gebruikt. Sommige soorten grind zijn zwaarder dan andere en nemen dus meer ruimte in beslag. De soortelijke gewichten van de bodemverbeteraars zijn een stuk lager, waardoor het gebruik van de calculator je snel kan doen schakelen.

Zo kan je gemakkelijk de juiste hoeveelheid grind of andere grondstoffen bestellen en voorkom je dat je te veel bestelt en onnodige kosten maakt.

Conclusie: Het gebruik van de calculator op de productpagina’s van Gravelart is daarom een waardevolle tool zodat je als professional snel offertes kan maken aan de hand van correcte hoeveelheden.