Ons verhaal

—————–

Door het veranderende klimaat krijgen we te maken met weersextremen. Meer groen in onze omgeving kan de gevolgen van deze extremen verzachten. We spreken daarbij niet alleen over meer groen bij de particulier, maar ook over de vergroening bij steden en gemeentes. 

Daarnaast hebben we een wereldbevolking die blijft groeien, waardoor er meer huisvesting en infrastructuur nodig is, dit zorgt met gevolg tot meer verharding.

Een oplossing bieden aan meer groen in het straatbeeld, waterdoorlatendheid, ontharding, … kunnen we niet alleen. Deze factoren hebben ervoor gezorgd dat De Witte en Gravelart de koppen bij elkaar hebben gestoken met als resultaat, een sterk nieuw merk, VIVAMIX!

Vivamix transformeert jouw wereld!

Met deze missie in het achterhoofd, zijn we dieper gaan kijken in hoe wij substraten kunnen verbeteren en hoe wij die missie effectief kunnen bereiken.

Drie lijnen

_______

Toepassingen

_______

FLOR by Vivamix

De FLORpot wordt gebruikt voor het oppotten van planten. De potgrond van Vivamix is beschikbaar in big bags of gewoon in bulk. De universele potgrond van Vivamix wordt samengesteld op basis van tuinturf, witveen en kleikorrels. De ideale mix voor een goede potgrond.

SOL by Vivamix

SOL is een lijn waarin verschillende types bodemverbeteraars in opgenomen worden. Een bodemverbeteraar zorgt dat het evenwicht in de bodem verbetert. Het pakt de samenstelling van de grond aan, waardoor er een perfect evenwicht ontstaat tussen de lucht en het vocht in de grond.

De SOL-bodemverbeteraars zijn zorgvuldig samengesteld om elk type grond van de correcte verbetering te voorzien. Voorbeelden van SOL bodemverbeteraars zijn: mengcompost, mengveen, grond met compost,…

CREA by Vivamix

CREA is de referentie voor opbouwsubstraten. Niet alleen de zichtbare producten zijn belangrijk, maar ook de onderliggende lagen moeten van topkwaliteit zijn. Hiervoor kijken we in de richting van onze CREA opbouwsubstraten. CREA voorziet alle nodige substraatlagen voor het aanleggen van een grindgazon, grasparking, daktuinen en het aanplanten van bomen.