Aanleg van een groendak met Vivamix

De opbouw van een groendak bestaat uit verschillende lagen. Op het dak leggen we eerst een wortelwerende folie en een synthetisch vlies om de dakbedekking te beschermen. We plaatsen een noppenbaan met filtervlies om een drainage systeem te creëren. Dit zorgt niet alleen voor de afvoer van water, maar filtert het ook voor een gezonde groei. Het hart van je groendak is de CREAroof (intens) laag, minstens 15 tot 20 cm dik, afhankelijk van het type groendak. Deze substraatlaag biedt voeding en ondersteuning aan je groen.

En dan is het tijd voor de afwerkingslaag! Op een extensief groendak zaai je sedumstekken voor een prachtig, onderhoudsarm groen tapijt. Voor een intensief groendak kun je kiezen voor diverse andere beplantingen.

Vlotte aanleg met instant resultaat? Gebruik onze Groendaktegels!

Het aanbrengen van een Gravelart groendak is eenvoudig, met tegels die per stuk tussen 8 en 12,5 kg wegen (30-55 kg per m²), waardoor het geschikt is voor bijna elk bestaand dak.

Anders dan ter plaatse aangebrachte begroeiing, kunnen Gravelart groendaken het hele jaar door worden geïnstalleerd, zonder rekening te houden met seizoensgebonden beperkingen, en de sedumtegels kunnen indien nodig gemakkelijk worden verwijderd, bijvoorbeeld voor waterinfiltratie of dakwerkzaamheden.

Ontvang je graag een offerte voor alle benodigdheden voor je groendak?

Contacteer onze klantendienst per mail, vul het formulier in of bel ons op het nummer +32 50 24 10 40. Onze medewerkers bezorgen je een offerte binnen de 24u (werkdagen)!

Vraag hier je offerte aan:

CREA by Vivamix is de referentie voor opbouwsubstraten. Niet alleen de zichtbare producten zijn belangrijk, maar ook de onderliggende lagen moeten van topkwaliteit zijn. Hiervoor kijken we in de richting van onze CREA opbouwsubstraten. CREA voorziet alle nodige substraatlagen voor het aanleggen van een grindgazon, grasparking, daktuinen en het aanplanten van bomen.