De meerwaarde van grindmatten bij het aanleggen van een oprit!

Hedendaagse tuinontwerpen gaan creatief om met verschillende soorten verhardingen. Een combinatie van verschillende types verhardingen oogt niet alleen mooi, maar het is ook een slimme zet. Bij het gebruiken van waterdoorlatende verhardingen wordt de infiltratie van regenwater namelijk beter beheerd. Het is gunstig voor de grondwaterstand en gaat een verzadiging van de riolering tegen.

Grindmatten

Wanneer je met siergrind gaat werken, dan is het leggen van grindmatten een waardevolle toevoeging. Een oprit, parking of mooi tuinpad aanleggen met grindmatten zorgt voor stabiliteit en het behoud van een mooi en verzorgd grindoppervlak. ECCOgravel® grindmatten hebben een breed toepassingsveld: terrassen, wandel- en tuinpaden, opritten en parkingen, maar ze zijn ook uitermate geschikt voor dakterrassen, brandweerwegen, sportterreinen etc. Grindmatten worden gebruikt om siergrind of keitjes met afmetingen tussen 4 en 20 mm te stabiliseren. Op die manier leg je een onderhoudsarme, waterdoorlatende parking, oprit of terras aan met minder grind.

Tuin Grind Pad

Grind

Grind is een van de meest veelzijdige materialen die je kan. Het komt in evenveel kleuren en variëteiten voor als er steensoorten zijn. Het is een budgetbewust en waterdoorlatend alternatief op de traditionele producten. Bij Gravelart vind je het grootste aanbod siergrind in België en met de Gravelart Exclusive Range brengen we de meest uitzonderlijke soorten siergrind samen. Ze worden zorgvuldig geselecteerd en zijn enkel bij Gravelart verkrijgbaar.

Aanleg Grind - Grindparking

Plaatsing

Bij het plaatsen van grindmatten moet er altijd een geëgaliseerde fundering voorzien worden. Voor opritten en parkings raden wij 20 cm fundering met kalksteenslag 0/20 en daarbovenop 5 cm kalksteenslag 0/4 aan. Beide lagen goed aantrillen en afslepen. Het gebruik van zandcement raden wij af omwille van de hogere kostprijs en omdat zandcement minder waterdoorlatend is. Voor wandelpaden en terrassen volstaat 10 cm fundering met steenslag 0/4, aangetrild en afgesleept. Daarbovenop worden de grindmatten geplaatst. Gebruik alleen grindmatten gemaakt uit HDPE (High Density Polyethyleen) want enkel deze kunststof is UV-bestendig en vorstbestendig tot -20 °C. Twee uiterst belangrijke aandachtspunten voor een product dat tenslotte voor buitengebruik bestemd is. Alternatieven worden vaak uit minder geschikte PP (Polypropyleen) gemaakt. De HDPE grindmatten zijn de sterkste op de markt, leeg kunnen ze tot 100 ton per m² torsen, gevuld tot wel 400 ton per m². Ga voor kwaliteit!

Grind Tuin

Hoeveelheden?

In ECCOgravel grindmatten van 3 cm hoog voorzie je 65 kg per m². In ECCOgravel grindmatten van 4 cm hoog voorzie je 80 kg per m². Bij het aanleggen van een parkeerplaats, is het ook aangeraden om ECCOmarkers te gebruiken. De markeerdoppen zijn de ideale oplossing om een parkeerplaats af te bakenen. ECCOmarkers markeerdoppen zijn beschikbaar in het wit of het zwart.